Hvad er rim for en størrelse?

Når børn rimer, leger de med sproget, alt i mens de styrker opmærksomheden på sprogets lyde. Opmærksomheden og forståelsen af sprogets forskellige lyde er en vigtig forudsætning for at bruge lydene rigtigt i sproget - både i forhold tale og i forhold til skrift. At lege med rim er altså med til at styrke børnenes forudsætninger for læse- og skriveudviklingen - samtidig med, at mange børn synes, det er sjovt.

 

Gå til oversigten over aktiviteter her

- Vælg kategorien "Rim" for at se alle de aktiviteter, der har fokus på rim.

 

Rim

Tips & Tricks

Leg med navnene i familien og lav små vrøvlerim, som f.eks. Victor-madictor, mor-bador, far-satar, Anna-badanna osv.

Læs bøger med rim, remser og sange, der passer til barnets interesser. Du skal ikke lade dig holde tilbage af, at du ikke kender melodierne - det er mindst lige så fint at læse sangteksterne højt.

Lav vrøvlerim, når I går en tur. I kan f.eks. finde på rim til de ting, I ser. Ser I f.eks. en flok fugle, gælder det om først at finde noget, der rimer på “fugle”. Det er legen med rim, der er det vigtige, så et vrøvlerim som “fugle-badule” kan være lige så fint som “fugle-ugle”.

Der er uanede muligheder for at finde rim, remser og sange i det digitale univers. Sæt jer sammen og lyt til sange og/eller rim, som passer til barnets interesser.