Halloween mandalas
Målet med denne aktivitet er, at børnene får sproglige erfaringer med ord for former, farver, størrelser og for forskellige genstande, der knytter sig til højtiden Halloween.

Sådan gør I
Du kan hente halloween mandalaerne herunder og bruge ord for farver, former og størrelser sammen med børnene, mens I farver billederne.
-
1
Print Halloween Mandalaerne herover og del dem ud til de børn, der deltager i aktiviteten.
-
2
Undervejs kan du bruge Mandalaerne til at give børnene sproglige erfaringer med ord for:
-
3
Farver: Tal om de farver børnene vælger og de farver, som knytter sig til Halloween og efteråret. Signalerer farverne noget bestemt?
-
4
Former: Tal om de forskellige former, der findes i mandalaerne - trekanter, firkanter, cirkler osv.
-
5
Størrelser: Tal om størrelsesforhold i forbindelse med farvelægningen af de forskellige figurer og former.
-
6
Tip! Børn der har brug for særlig støtte:
Du kan hjælpe børn med brug for særlig støtte ved at vælge en af de mere simple mandalas med tydelige felter, der skal farves. Placer dig ved siden af barnet og støt med sproglige input, mens barnet tegner. “Nå, så skal du til at male den store trekant...hvilken farve vælger du?” Hvis barnet ikke svarer, kan du støtte med enten/eller samt ja/nej spørgsmål: “Nå, du ved det ikke helt...skal det være den røde, eller den blå?”.
-
7
Tip! Integrerbarhed i hverdagen: Fokus på farver og former kan sagtens være et fokuspunkt i hverdagen, når børnene laver forskellige kreative aktiviteter. Få en snak om farvernes betydning - hvorfor vælger vi egentlig sort, når vi vil tegne noget uhyggeligt? Spørg ind til hvorfor børnene vælger bestemte farver og motiver og hvilke budskaber, der er i deres forskellige udtryk. Husk at du er den sproglige rollemodel, når du bruger betegnelserne for de forskellige farver og former i forbindelse med jeres samtaler om børnenes tegninger.

Tips og tricks
Her kan du printe tips og tricks, som ganske kort fortæller, hvordan forældre i hjemmet kan støtte op om deres barns sprog.
Alle tips tager udgangspunkt i helt almindelige dagligdagssituationer.